Egészséges életmód és táplálkozás
Borítókép

A mai alkalomra sok érdekes dologgal készültünk, az volt a célja a tevékenységnek, hogy próbáljuk tudatosítani a gyerekekben, hogy mennyire fontos az egészséges, vitamindús táplálkozás a helyes megfelelő folyadék fogyasztás a tisztálkodás a mozgás. Izgatottan foglalták el a helyüket a gyerekek és várták mi fog történni. Sok érdekes, figyelem felkeltő eszközt készítettünk elő. A tevékenység elején egy vidám kézmosó dal kíséretében átismételtük felelevenítettük a helyes, alapos kézmosás megfelelően technikáját. A tevékenység következő részében a tisztálkodáshoz szükséges eszközök segítségével alaposan átbeszéltük a rendszeres alapos tisztálkodás, fogmosás, hajápolás fontosságát. Felhívtuk a figyelmet arra, hogy ha nem tisztálkodunk rendszeresen, alaposan, nem fogyasztunk egészséges ételeket, nem eszünk sok zöldséget, gyümölcsöt akkor megbetegszik a testünk. Ha sok édességet, cukros folyadékot fogyasztanak, lyukas, szuvas lesz a foguk és fájni fog. Kérdésünkre válaszolva már bizony sajnos sok gyerek megtapasztalta a fogfájás kellemetlenségeit. Miután alaposan átbeszéltük a témát játék következett. Mosolygós és szomorú táblán kellett elhelyezniük a képet amit választottak annak megfelelően, hogy egészséges, vagy nem a fogyasztása a szervezetünk számára. Nagyon ügyesen rakosgatták a gyerekek a képeket a megfelelő helyre, ebből számunkra kiderült, hogy figyeltek, és megjegyezték azt amiről a tevékenység elején beszéltünk.

Finom gyümölcslevet fogyasztottak, majd kimentünk az udvarra ahol népzene mellett   különböző mozgásos játékokon vettek részt a gyerekek,  mert az a nézetünk, hogy az ép testben ép lélek.

Óriási élmény volt ez is a gyerekek számára, nagyon ügyesek aktívak voltak, jól el is fáradtak. Ezek után a kisgyermekek hulla-hopp karikáztak és a legügyesebbeket megajándékoztuk. Ismét egy élményegben gazdag tartalmas napot tölthettek el az óvodában a gyerekek és birtokba vehették azt a sok játékos, ügyességi eszközöket, melyet a pályázat keretében kaptak.

 

 

 

 

Automatikus kiléptetés...

Inaktivitás miatt hamarosan ki fog lépni a felhasználói fiókjából.