Kiemelt esemény
Borítókép

A TOP-5.2.1-15-BO1-2016-00013 jelű, Komplex Együttműködési Programok Alsózsolcán elnevezésű program keretében 2019.március 7-én télűző kiszebáb „égetést” tartottunk, tavaszváró fánksütéssel, valamit kézműves foglalkozással egybe kötve. Már egész héten nagy volt a sürgés forgás a program házatáján, hiszen a részvevő gyerekekkel közösen készítettük el a busójelmezeinket, írtuk meg a kisdobosunk szövegét, s tanultuk a télűző verseket. Az esemény reggelén már korán nekiláttunk a csörögefánk összeállításához, sütéséhez. A legkisebbek addig a szüleikkel együtt kézműveskedtek, álarcokat készítettek. Délutánra az iskolás gyerekek is csatlakoztak hozzánk, s megkezdődött a télűző főpróbája. 14-órakkor útnak indultunk, busójelmezben, dobbal, kolompokkal a kezünkben, s a kiszebábbal vonultunk végig a tanya utcáin, invitálva az embereket a bábunk vízre bocsájtására. Sajnos a tűzgyújtási tilalom, és a szeles idő nem engedte, hogy elégessük. Ennek ellenére jó hangulat alakult ki, a tanya apraja nagyja jelen volt. Az eseményhez csatlakozott Szilágyi László Polgármester Úr is, ezúton is köszönjük, hogy jelenlétével megtisztelt bennünket. Szeretnénk még köszönetet mondani a Városüzemeltetés vezetőségének és dolgozóinak, hogy a rendezvény lebonyolításában ők is segítségünkre voltak.

Minden túlzás nélkül mondhatom, hogy fantasztikus napot töltöttünk el együtt, kicsit mindenkit kimozdítva a szürke, egyhangú hétköznapokból. A rendezvény sikerességét pedig mi sem bizonyíthatná jobban, mint egy kislány hozzánk intézett szavai: „Köszönjük ezt a csodálatos élményt!” Ez mindennél többet jelentett számunkra!

 

Résztvevő gyerekek:

Vadász Viktor Norbert, Vadász Kevin Bence, Balog Donatella, Vadász Stefánia, Miklós Klementina, Miklós Flórián, Hankó Milán, Rontó Dzsesszika, Rontó Elizabet, Horváth Dzsenifer, Erdélyi Flóra, Rontó Emőke, Algács Anabella Gizella, Rontó Klementina Vanda, Balog Gabriella

Automatikus kiléptetés...

Inaktivitás miatt hamarosan ki fog lépni a felhasználói fiókjából.